Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (2024)

Nu ești o persoană matinală (mai ales în weekend)? Sau, pus/ă să alegi între mic dejun și prânz, preferi mai degrabă brunch-ul? Atunci să știi că avem ceva recomandări care sigur vor fi pe gustul tău! Cu un caracter versatil și o mulțime de opțiuni delicioase incluse în meniurile restaurantelor, acest moment de „deliciozitate” a devenit pentru mulți masa preferată din zi. Așa că îți lansăm o invitație la brunch în București și-ți recomandăm câteva locuri cu preparate delicioase, gândite special pentru aceste mese.

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (1)

Această masă combinată între micul dejun și prânz ne-a cucerit inimile și a devenit, pentru mulți, un ritual preferat (mai ales în zilele de weekend). Din fericire, localurile din capitală s-au prins de succesul pe care brunch-ul îl are. Așa că au venit cu o varietate impresionantă de opțiuni culinare. De la restaurante sofisticate și cafenele moderne până la localuri tradiționale și bucătării internaționale, există ceva pentru fiecare.

Povestea brunch-ului

Conceptul de brunch a câștigat popularitate în secolul al XIX-lea în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Inițial era asociat cu aristocrația britanică, care își permitea să își prelungească micul dejun și să amâne prânzul. Această masă târzie a devenit însă populară și în rândul angajaților care nu aveau timp pentru un mic dejun complet înainte de a pleca la serviciu.

În Statele Unite, brunch-ul a început să câștige popularitate în anii 1930, mai ales în orașe precum New York și Chicago. Aici, brunch-ul era considerat o activitate socială și un mod de a petrece timpul liber în zilele de weekend. Restaurantele și hotelurile de lux au început să ofere brunch-uri generoase, iar acest concept s-a răspândit rapid în întreaga țară.

Popularitatea brunch-ului a continuat să crească în decursul anilor, devenind o tendință globală. Oamenii au început să aprecieze conceptul de a combina micul dejun și prânzul într-o masă copioasă și relaxantă, care aducea împreună familia și prietenii. Așa că a evoluat și a devenit, mai mult decât o masă, o experiență socială și culinară în sine.

În ziua de azi, poți lua brunch-ul oriunde în lume. Inclusiv în București, unde a fost adoptat cu entuziasm de comunitatea locală. Mai ales că este o oportunitate de a descoperi noi preparate culinare și de a te bucura de atmosfera relaxantă a unei dimineți de weekend.

Unde ieșim la brunch în Bucureși


Mai întâi, trebuie spus că nu e doar despre mâncare gustoasă, ci și despre atmosferă. Multe dintre localurile care oferă brunch au creat spații prietenoase și primitoare, cu decoruri atrăgătoare și terase plăcute. Aceste locuri devin destinații ideale pentru a petrece timpul într-o atmosferă relaxată. Indiferent dacă alegi un brunch tradițional românesc, cu produse locale și preparate de casă, sau preferi să descoperi arome exotice și rețete inovatoare, vei găsi cu siguranță ceva care să te satisfacă la un brunch în București!

Gram Bistro

Gram Bistro este unul dintre cele mai populare locuri pentru brunch în București. Situat pe Bulevardul Nicolae Titulescu, acest bistro atrage atât localnici, cât și turiști dornici să se bucure de o mâncare bună. Localul se remarcă prin atmosfera sa prietenoasă și decorul modern, o oază de relaxare în mijlocul agitației urbane.

Opțiunile de brunch oferite de Gram Bistro sunt generoase și creative. De la omlete și ouă servite în fel și chip (inclusiv Shakshuka și ouă Benedict), la avo sau halloumi toast, quesadilla sau chiar burger de brunch. Ori poți opta pentru o porție de pancakes, alături de un pahar de Mimosa. Meniul acoperă o gamă largă de preferințe, inclusiv pentru vegetarieni.

Meniul de brunch este disponibil sâmbătă și duminică, de la ora 10:00 la ora… (supriză!) 23:00. Ăsta da long brunch!

📍 Piața Victoriei

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (2)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (3)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (4)

Plantini

Weekend-ul începe mai frumos cu un brunch la Plantini, un local micuţ unde lumea nu zăboveşte prea mult, dar savurează. Și unde, dacă ai noroc, prinzi şi nişte minunăţii de negrese americane de la partenerii lor, Brownerie. Dar revenind de la ce ne interesează… Plantini oferă opţiuni de brunch tare ochioase (pun intended), dar completate de salate apetisante şi avocado. Încearcă și acai bowl – una din specialitățile locului (ai și opțiunea de a-ți alege singur/ă ingredientele). Meniul e completat de sucuri presate la rece, smoothies, sodas, Kombucha, prosecco BIO, Mimosas sau cafea de specialitate.

Treaba mai puţin plăcută e că aici nu poţi face rezervare, aşa că ia în calcul să comanzi ceva to go.

All day breakfast – adică de luni până vineri până la ora 16:00. și în weekend până la 17:00.

📍 One Herăstrău Plaza

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (5)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (6)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (7)

Papila

Meniul de brunch de la Papila include fel de fel de bunătățuri! Nouă ne place Gulaș Papila, un sandviș gătit pe plită, cu antricot de vită (sunt și alte sandvișuri la grill grozave!). Au și ouă și avocado sau piure cu ciuperci brune. Supe, creme și ciorbe. Salate… Ce este de menționat aici e că sâmbăta e o zi specială la Papila, pentru că atunci este disponibil oaspeților din local și un desert aparte – Creme Brulee cu lavandă, o minunăție de preparat dulce, extrem de savuros și de parfumat.

Tot la capitolul desert ar putea intra și băuturicile făcute în casă, tocmai bune să completeze un brunch. Poți alege dintr-o varietate de limonade aromate, ceai rece și cold brew, dacă dorești să te relaxezi în timpul brunch-ului. Personalul atent și amabil de la Papila se asigură că fiecare vizită este una plăcută! Servirea e promptă și calitatea serviciilor completează experiența gastronomică.

Brunch disponibil de marți până sâmbată, între 11:00 și 17:30.

📍 Strada Sfinților (aproape de Universitate)

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (8)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (9)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (10)

Pâine și Vin

Un alt loc foarte mișto pentru un brunch în București e și Pâine și Vin. În weekend e festin la brunch! Şi asta nu pentru că meniul ar include multe variante (din contră, sunt doar patru mari şi late). Ci pentru că fiecare dintre ele aduce o explozie de gust! Avem așa:

  • Sandwich grecesc cu salată de vinete cu pătrunjel, ceapă roșie și lămâie, spanc, brânză feta, ceapă roșie, măsline verzi și felii de roșii;
  • Bruscheta cu feta coaptă cu roșii cherry, ceapă roșie, măsline, usturoi, oregano și busuioc, servită cu creveți* copți cu pesto, lămâie și spanac tânăr;
  • Croque madame cu prosciutto cotto, provolone, mozzarella, smântână, muștar cu hrean de la Răzvan Idicel, nucșoară, 1 ou ochi de fermă, servit cu amestec de salate din Grădina Corbilor;
  • Flatbread cu sos de roșii, mozzarella, pesto, creveți, rucola, dressing de lămâie.

Pâine și Vin este un loc ideal pentru a petrece timpul într-o dimineață târzie de weekend, bucurându-te de mâncăruri delicioase și de o atmosferă plăcută alături de prieteni sau familie.

Meniul de brunch e disponibil sâmbăta și duminica, de la 11:00 la 16:00.

📍 Strada Brezoianu (lângă Cișmigiu)

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (11)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (12)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (13)

Ever After

Dacă brunch-ul este masa ta preferată, la Ever After o poți savura în fiecare zi! Au un meniu special, care include delicii din ouă, dar și platouri de sharing sau deserturi. Apropo de dulce, ne vedem pur și simplu obligați să menționăm granola parfait, un preparat la fix cât să începi ziua cu energie.

Ce ne mai place la Ever After este și designul – simplu, dar care abundă de bun gust și eleganța. Un decor aerisit și o paletă cromatică odihnitoare. Iar dacă prinzi loc afară, pe terasă, cu atât mai bine! La plecare, poți trece să iei și o înghețată pentru extra răcorire (e la câțiva pași de Sweetology).

Meniu disponibil zilnic, până la ora 15:00

📍 Strada Mendeleev (lângă Calea Victoriei)

rezervă o masă la ever after

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (14)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (15)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (16)

Simbio

Simbio e un loc de poveste, perfect pentru un brunch de weekend în București. E suficient să pășești în grădina lor „secretă”, plină de verdeață, să-ți închizi ochii și să te bucuri de liniște. E un loc pe care ai putea să-l vezi cu ușurință ca fiind „acasă”, pentru că așa te simți acolo.

În weekend au un meniu special de brunch, cu muuulte bunătăți deosebite, pe care nu prea ai să le găsești în altă parte. De exemplu, Çilbir, ouă tucești: iaurt frecat cu mărar și usturoi, ou poșat, unt topit infuzat cu condimente mediteraneene și ardei iute, plus focaccia făcută în casă. Au și pate din ficat de pui cu chutney de mere coapte, sau hummus de fasole albă cu usturoi, za’atar și focaccia. Ori English Breakfast. Nu lipsesc ouăle (Benedict, florentine, norvegiene etc.), dar nici variantele dulci, cum sunt clătitele, carrot cake sau crème brûlée. Ți-aș propune însă brioșele franțuzești făcute în casă, înmuiate în lapte și ou, prăjite în unt, servite cu banane, caju și sos de fructe de pădure!

Meniul de brunch e disponibil sâmbăta și duminica, între 10:00 și 16:00.

📍 Str. Negustori 26

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (17)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (18)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (19)

Frudisiac

Cu toții suntem fani design scandinav, nu? Ei bine, Frudisiac a luat acest concept nordic și l-a transpus nu doar în decor, cât și în meniu. Micul bistro cochet este locul preferat de mulți pentru un mic dejun savuros sau un brunch în București. Și e de înțeles, pentru că oferta lor e super gustoasă și vine la pachet cu o cafea de specialitate.

Pun accent pe mâncarea sănătoasă, iar dacă ajungi acolo trebuie neaparat să încerci turkish eggs, toast-urile (cu ciuperci, burrata, avocado etc) și clătitele grozave!

Sigur îți veti începe ziua cu un vibe pozitiv după o gustare la ei!

📍 Piața Dorobanți

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (20)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (21)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (22)

Le Bab

Un alt loc pe care ți-l recomandăm pentru un brunch în Bucurețti este Le Bab. Au introdus conceptul de ceva timp în locația din Piața Charles de Gaulle și pentru că a prins super bine, a intrat și în meniul din Centrul Vechi. Nu l-am testat încă, dar îți putem spune câteva preparate din meniu. Ca de exemplu: Shakshuka (și în variantă vegană), ouă Benedict cu trufe, toast cu somon afumat, french toast cu căpșuni, sau cu banane și scorțișoară. Ori… mai deosebitul fried chicken croissant, ori Steak & Eggs (din vită argentiniană Black Angus).

Meniul de brunch e diponibil zilnic, între 11:00 și 16:00

📍Piața Charles de Gaulle / Calea Victoriei (Centrul Vechi)

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (23)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (24)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (25)

Hygge Social Kitchen

Nu există un cuvânt care să traducă exact ce înseamnă „hygge”. Dar gândește-te la senzația pe care o ai atunci când ești mulțumit, te simți comod, în companie plăcută, cu mâncare și băuturi bune, într-un mediu plăcut, relaxat. Așa cum te simți La Hygge Social Kitchen. Deci e perfect pentru un brunch în București. Îl servesc zilnic și au în meniu ouă turcești sau poșate, omletă, chifteluțe de dovlecei (yummy-yummy!) și burrata. Toate cu pâine artizanală cu maia și microgreens. Musai de încercat sunt și clătitele tip pancakes pufoase cu mascarpone, piersici caramelizate, fistic și cimbrișor, un deliciu pentru zile de vară toride!

Dar secretul e altul… din când în când organizează niște brunch-uri speciale și atunci vin cu preparate deosebite, care cum vin, așa pleacă din meniu (odată cu weekendul respectiv). Dacă ești pe fază, să știi că pe 22-23 iulie au în plan un brunch în grădină, cu ingrediente de vară fresh drept vedete. De mâcare, ne propun Hummus de linte cu roșii de grădină și crutoane aromatizate. Sau dips cu babaganoush, hummus de linte și salată de ardei copt și săratele făcute în casă. Ori salată cu fasole verde, ardei roșu și piept de curcan. Iar de băut, teiată, limonadă cu aloe și teiată și gin cu soc și teiată. Noi chiar vrem să le încercăm!

Bruchul zilnic este disponibil până la ora 14:00.

📍Calea Victoriei

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (26)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (27)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (28)

B4 Market

Așa cum spun chiar ei în descriere, B4 Market e un restaurant pentru mic dejun și brunch în București. De unde denumirea? De la „beans”, ”bread”, „breakfast” și „bistro”, cei 3 B care pot fi priviți drept ingrediente principale ale celei mai importante mese din zi. Doar că la B4 Market, brunch-ul este toată ziua, la fel și preparatele care în mod normal se servesc doar dimineața. Totul se pregătește pe loc, iar terasa-grădină în care se regăsește restaurantul e locul perfect să le savurezi!

Au produse excelente de patiserie – de la baghete franțuzești, la croissante, pain au chocolat și muffins delicioase! Lor li se adaugă preparatele sărate (ouă și omlete, sau toast), dar și granola sau ovăz, clătite sau waffles. Iar alături, desigur, o cafea perfectă, sub ce formă o preferi tu!

All day breakfats & brunch

📍Parcul Floreasca

Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (29)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (30)
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (31)

Ar mai fi și alte locuri faine, dar le păstrăm pentru data viitoare :). Până atunci, tu mergi și testează-le pe acestea și apoi spune-ne cum a fost, ce zici?

Iar dacă vrei sau știi pe cineva mai matinal, să știi că avem și ceva recomandări de locuri deschise de la primele ore ale dimineții, unde poți lua un mic dejun grozav!

Tags

  • Brunch
  • brunch în București
  • meniu de brunch
  • restaurante cu brunch
Invitaţie la brunch în București. Locuri faine unde poţi savura ceva delicios în miezul zilei - Restograf (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5764

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.