Fall (Netflix) - Är klätterfilmen bra? (2024)

Höst, den senaste Netflix-filmen, är ett spännande äventyr om två bästa vänner, Becky (Grace Caroline Currey) och Hunter (Virginia Gardner). Duon försöker klättra upp i ett avlägset 2000 fots radiotorn i ett försök att återuppliva sin vänskap efter en traumatisk händelse.

Jag måste erkänna att jag har en djup rädsla för höjder. Jag kan inte klättra upp för en stege utan att svettas, men jag är beroende av att titta på klätterdokumentärer och filmer. Så hur fungerar Netflix senaste högoktaniga film på hög höjd, Höst, stapla mot resten?

Becky och Hunter försöker återuppliva sin vänskap efter en förödande upplevelse på den sista klätterturen. De två skådespelerskorna spelar ut varandra på ett briljant sätt, och deras karaktärer skapar en fängslande dynamik.


Virginia Gardner (Marvel's Runaways) spelar Hunter, all-action-risktagaren som ständigt försöker tänja på gränserna. Grace Caroline Currey (Shazam!) spelar Becky, en mer balanserad klättrare som kämpar för att komma överens med de tragiska händelserna som har ägt rum.

Fall Trailer

De två skådespelerskorna är stjärnorna i den här filmen, och trots att de tar upp 90 % av scenerna håller de publiken engagerad hela tiden.

Är hösten värd att titta på?

Berättelsen är ganska formulerad: två personer i en farlig situation som kämpar mot elementen och sig själva. Det är inget vi inte har sett på skärmen förut, men uppträdandena av Gardner och Currey gör det värt att se.

På många sätt, Höst påminde mig om överlevnadsskräckfilmen de Shallows, där Blake Lively är fångad på en liten sten och inringad av en haj när tidvattnet stiger.

Båda filmerna gör ett bra jobb med att bygga upp spänning, med några genuint nervslitande ögonblick.

Det är inte stora produktioner, men filmerna och specialeffekterna är tillräckligt bra för att skapa en övertygande atmosfär av fara. Det känns verkligen som om du är där uppe med Becky och Hunter när de kämpar för att överleva.

I slu*tändan tror jag att du kommer att trivas Höst om du kan avbryta din misstro och följa med på åkturen.

Det är en spännande äventyrsfilm med starka prestationer från sina två huvudroller, och den är värd att se.

Var man kan titta

Höst är tillgänglig för Netflix-tittare i Storbritannien. I USA kan du fånga det på flera on-demand-uthyrningstjänster som Apple TV och Google Play. Kanadensare kan också streama filmen på Netflix.

Är Fall Tower på riktigt?

Radiotornet i filmen är inte verkligt, men riktiga torn inspirerade det.

För att ge det fiktiva B67-tornet i filmen en autentisk känsla, hämtade filmskaparna inspiration från KXTV/KOVR-tornet, ett radiotorn beläget i Walnut Grove, Kalifornien.

Det här tornet står högt på häpnadsväckande 2,049 625 fot (67 m) och är bland de högsta byggnaderna i världen, och dess design låg till grund för BXNUMX-tornet i filmen.

Regissören Scott Mann avslöjade att medan de övervägde användningen av gröna skärmar eller digitala uppsättningar valde teamet till slu*t att bygga den övre delen av tornet på toppen av ett berg för att skapa en illusion av höjd, med skådespelarna som verkar vara tusentals fot i luften.

Trots de utmanande väderförhållandena, som blixtar och hårda vindar som utgjorde ett hinder under inspelningen. Teamet höll ut för att producera en spännande upplevelse för publiken. Tillverkningen av Höst kom med en prislapp på 3 miljoner dollar.

Fler klätterfilmer

Om du har haft Höst och vill se fler klätterfilmer, här är några rekommendationer:

Touching the Void (2003): Touching the Void är en dokumentärfilm som släpptes 2003, regisserad av Kevin Macdonald. Filmen är baserad på den verkliga historien om Joe Simpson och Simon Yates, som försökte bestiga Siula Grande i de peruanska Anderna.

Men under stigningen faller Joe och bryter benet, vilket lämnar Simon att fatta ett svårt beslu*t som i slu*tändan skulle förändra deras liv för alltid.

Filmen berättar om deras upprörande berättelse om överlevnad och visar upp den mänskliga andens otroliga förmåga att övervinna till synes oöverstigliga odds. Tack vare enastående film och en kraftfull berättelse är Touching the Void en film som måste ses som kommer att lämna tittarna inspirerade och imponerade.

14 toppar: ingenting är omöjligt: Den här filmen följer en orädd nepalesisk klättrare och hans team när de tar sig an en till synes oöverstiglig utmaning: skalning alla 14 av jordens högsta toppar!

Everest: Filmen är baserad på den verkliga historien från 1996 Mount Everest-katastrofen. Där en grupp klättrare, inklusive erfarna guider och klienter, stötte på en kraftig snöstorm på berget.

Filmen följer expeditionens farliga resa. Att lyfta fram de fysiska och mentala utmaningar som klättrarna möter under förrädiska förhållanden.

Everest är en spännande och känslosam film som visar upp den okuvliga mänskliga andens kraft och motståndskraft.

Fall (Netflix) - Är klätterfilmen bra? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5854

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.