EKET.LT - Pasiruoškite KET egzaminui profesionaliai (2024)



EKET.LT - Pasiruoškite KET egzaminui profesionaliai (1)

C kategorijos vairavimo teisės leidžia vairuoti vidutinio dydžio ir dideles transporto priemones, sunkvežimius. Su šiai kategorijai priklausančiomis transporto priemonėmis galima vežti 8 keleivius (neįskaitant vairuotojo). Asmenys, turintys C kategorijos teises gali dirbti sunkvežimių vairuotojais ir pervežti įvairius daiktus, prekes, vykti į tolimuosius reisus ir ne tik, tad tai kategorija, leidžianti praplėsti darbo galimybių ribas.

Turinys:

Kas yra C kategorija?

Kas yra C1, C1E ir CE kategorijos?

C, CE kategorijų kainos

Išmėginkite spręsti C kategorijos testus

Kokie yra C, C1, C1E, CE kategorijų reikalavimai?

Dažniausiai užduodami klausimai

Kas yra C kategorija?

C kategorijai priklauso automobiliai, kurie nepriskiriami D1 ir D kategorijoms ir kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3 500 kg, ir kurie skirti ir suprojektuoti vežti ne daugiau kaip 8 keleivius, neįskaitant vairuotojo.

Šios kategorijos automobiliai gali būti sujungti su priekabomis, kurių didžiausioji leidžiamoji masė yra ne didesnė kaip 750 kg.

Kas yra C1, C1E ir CE kategorijos?

  • C1 kategorija. C1 kategorijai priklauso automobiliai, kurie nepriskiriami D1 ir D kategorijoms ir kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3 500 kg, bet ne didesnė kaip 7 500 kg, ir kurie skirti ir suprojektuoti vežti ne daugiau kaip 8 keleivius, neįskaitant vairuotojo. Šie automobiliai gali būti sujungti su priekabomis, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 750 kg.

  • C1E kategorija. C1E kategorijai priklauso C1 kategorijos automobilių ir priekabų, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 750 kg, junginiai, taip pat junginiai, sudaryti iš B kategorijos vilkiko ir priekabos, kurios didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3 500 kg. Šių junginių didžiausioji leidžiamoji masė turi būti ne didesnė kaip 12 000 kg.

  • CE kategorija. C kategorijai priskiriami C kategorijos automobilių ir priekabų, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 750 kg, junginiai.

C, CE kategorijų kainos

Išsilaikyti C, CE kategorijos teises kainuoja apie 550 Eur. Išsilaikius C ir CE kategorijas, jūs automatiškai gausite C1 ir C1E kategorijas. Į C, CE kategorijų išsilaikymo kainą įeina 5 aspektai, kurie yra pateikti žemiau:

  • Vairavimo teorijos ir praktikos mokymasis. Kitaip nei laikantis, pavyzdžiui, B kategorijos teises, C, CE kategorijos teorijos negalima mokytis eksternu, būtina lankyti teorijos kursus gyvai arba nuotoliu. Teorijos mokymasis C kategorijai truks apie 35 ak. val., CE kategorijai – apie 25 ak. val.

  • Dažniausiai teorijos pamokų kaina vairavimo mokyklose jau būna įtraukta į bendrą praktinio (15 ak. val.) ir teorinio vairavimo mokymosi kainą ir bendrai šios pamokos kainuoja nuo 450 Eur.

  • Valstybė gali kompensuoti C, CE kategorijų mokymus bei suteikti papildomas kompensacijas mokymosi laikotarpiu. Tuomet praktinių ir teorinių pamokų kaina būtų 0 Eur.

  • Mokytis C (arba CE) kategorijos vairavimo teoriją jums padės EKET.LT KET testai. Su EKET.LT testais jums priklausys 7 dienos neribotų sprendimų dabar tik už 5,40 Eur. 14 dienų paketas EKET.LT dabar kainuoja 7,70 Eur, o 31 dienos – 14,90 Eur. 200 klausimų KET testus C, CE kategorijoms galite išbandyti nemokamai.

  • Teorijos egzamino laikymas „Regitroje“. Šio teorinio žinių patikrinimo kaina – 10 Eur.

  • Praktikos egzamino laikymas „Regitroje“. Praktikos egzaminas C kategorijai kainuos 89,54 Eur, vairuojant su „Regitros“ transporto priemone arba 34,54 Eur atvykus su savo transporto priemone. Praktikos egzaminas CE kategorijai kainuos 94,54 Eur, vairuojant su „Regitros“ transporto priemone arba 34,54 Eur atvykus su savo transporto priemone.

  • Transporto priemonės nuoma egzaminui „Regitroje“. Transporto priemonę praktikos egzaminui „Regitroje“ galima išsinuomoti vairavimo mokykloje, tai kainuos nuo 45 Eur.

  • Kitos galimos išlaidos. Papildomai jums gali kainuoti sveikatos patikrinimas (iki 40 Eur), pirmos pagalbos kursų baigimo pažymėjimas (iki 30 Eur) bei papildomos vairavimo pamokos norint įtvirtinti žinias. Papildomos pamokos priklausomai nuo mokyklos ar mokytojo C, CE kategorijoms kainuoja apie 40 Eur/ak. val.

Išmėginkite spręsti C kategorijos testus

Išmėginkite savo jėgas sprendžiant EKET.LT testus

⭐ Spręsti pilną versiją ⭐ (2800 klausimų)Išbandyti nemokamai! (200 klausimų)

Kokie yra C, C1, C1E, CE kategorijų reikalavimai?

C, C1, C1E, CE kategorijoms įgyti taikomi 2 bendri reikalavimai ir atskiri amžiaus reikalavimai kategorijų grupėms. 2 bendri reikalavimai yra pateikti žemiau:

  • Ankstesnės kategorijos. Norint įgyti C, C1 kategorijų vairuotojo pažymėjimą, privaloma prieš tai būti įgijus B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, o norint vairuoti C1E ir CE kategorijų transporto priemones privaloma prieš tai būti įgijus atitinkamai C1 ir C kategorijų transporto priemones.

  • Privalomi dokumentai. Norint laikytis C, C1, C1E, CE kategorijų teorijos egzaminą „Regitroje“ privalėsite pateikti medicininę pažymą, pirmosios pagalbos kursų atestatą, tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Amžiaus reikalavimai C, C1, C1E, CE kategorijoms

  • C, CE kategorijos. Minimalus amžius, nuo kurio leidžiama įgyti teisę vairuoti – 21 metai, išskyrus asmenis, kurie nustatyta tvarka yra įgiję pradinę profesinę kvalifikaciją vežti krovinius. Nuo 18 metų galima įgyti teisę vairuoti C, CE kategorijų transporto priemones, jei prieš tai įgijote ir motorinių transporto priemonių keleiviams vežti pradinę profesinę kvalifikaciją (8 sav. kursas).

  • C1, C1E kategorijos. Minimalus amžius, nuo kurio leidžiama įgyti teisę vairuoti C1, C1E kategorijas – 18 metų.

Atnaujinkite savo kelių eismo taisyklių žinias. Mūsų KET TESTAI (KET BILIETAI) tam padės.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ką galima vairuoti su C kategorija? Su C kategorija galima vairuoti sunkvežimius su trumpomis priekabomis, t. y., automobilius, kurių svoris yra virš 3 500 kg, o priekaba > 750 kg. Taip pat galima vairuoti traktorius. Ar galima laikyti CE kategoriją neturint C kategorijos? Taip, galima. Ar galima su C kategorija vairuoti traktorių? Taip, turintiems C1, C, C1E, CE, D, D1, DE arba D1E kategorijų pažymėjimus leidžiama vairuoti TR1, TR2 kategorijos traktorius ir SZ kategorijos savaeiges žemės ūkio mašinas, pavyzdžiui, javų ir kitus kombainus, purkštuvus, krautuvus. Ar su C kategorija galiu dirbti krovininių automobilių vairuotoju? Negalite, tam reikia įgyti papildomą kvalifikaciją, 95 kodą, kuris yra privalomas tam tikrose šalyse. Kas yra papildomas 95 kodas? 95 kodas, tai vairuotojo profesinė kvalifikacija, suteikianti teisę asmeniui ES šalyse vežti krovinius ar keleivius C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE kategorijų automobiliais ir jų junginiais su priekabomis komerciniais tikslais. Ar galima iš karto įgyti C ir CE kategorijų vairuotojo pažymėjimą? Galima, turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą ir vairavimo mokykloje baigus bendrus kursus C ir CE kategorijoms įgyti. Kiek laiko trunka išsilaikyti C kategoriją? Įprastai pabaigti C kategorijų vairavimo praktinius ir teorinius mokymus trunka iki 3 mėnesių, tačiau tai priklauso nuo kiekvieno vairuotojo individualių gebėjimų.

Informacija atnaujinta: 2024-05-15 11:09:39

EKET.LT - Pasiruoškite KET egzaminui profesionaliai (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5604

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.